Je auto verpanden levert je direct geld op.

Het verpanden van je auto wordt steeds populairder in Nederland. Heb je snel geld nodig en heb je een auto voor de deur staan, dan zou je kunnen overwegen om je auto te verpanden. Echter het is altijd goed om je eerst even te verdiepen in de voor- en nadelen van het verpanden van je auto. Autoinkoop Scheffer heeft de 3 belangrijkste vragen over verpanden alvast beantwoord.

Wat betekent het verpanden van je auto?

Bij het verpanden van je auto krijg je na taxatie van je auto het bedrag direct op je rekening gestort. Je auto blijft dan bij de garage want deze geldt als onderpand. Meestal wordt er afgesproken hoe lang de verpanding duurt, tegen welke waarde de auto na de periode teruggekocht kan worden en wat er betaald moet worden voor de stalling van de auto,

Is verpanden van je auto slim?

Dat ligt eraan. Als je direct geld nodig hebt en niet bij een bank terecht kunt is verpanding een oplossing. Je hebt niet te maken met BKR registraties en lange procedures. Daarnaast blijf je eigenaar van de auto. Aan de andere kant, verpanding is natuurlijk ook niet gratis, het kost je ook geld (taxatie- en stallingskosten van de auto).

Wat is het alternatief voor verpanden van je auto?

Heb je direct geld nodig, maar ook een auto? Dan zou je je auto kunnen verkopen en tijdelijk een kleinere (veel goedkopere) auto kunnen kopen. Je betaalt met een kleinere, goedkopere occasion vaak ook minder wegenbelasting en verzekering.

WhatsApp chat